Inspirationssidan
Här finns de senaste inläggen. Vill du se någon av de äldre inläggen igen så finns de här: instila.blog.se24 juli 2017: Tebjudning.

Så var det redan min tur att visa alster här i bloggen igen. Fick i uppdrag att pyssla på temat tebjudning och min hjärna började genast snurra och arbeta. Fick en idé om Alice i underlandet, ni vet hattmakarens teparty. Sagt och gjort så ritade och klippte jag ut delar som skulle bli hatten,  kaninen som är så fokuserad på tiden och såklart en tekanna. Tekannan hittade jag på nätet när jag googlade och ritade av och klippte ut 2 delar och gjorde en botten, satte en blå pärla på ena sidan upptill och en röd på andra. Istället för att klippa ut för handtaget klippte jag ut vit cardstock och satte dit så det ser ut som det är urklippt. Kaninen ritade jag som ett fickur först och sen ritade jag 2 öron och limmade på baktill. Klippte ut en svart ihålig cirkel i rätt storlek till huvudet som fick bli fickurets kant/urtavla. Satte siffror och ritade prickar för de andra siffrorna för en lite stilrenare look. Satte lite rosa 3D liner över dem så det händer lite. Ritade kaninansikte och använde art  crayons att måla ansiktsdetaljerna. Stansade ut kort med  den väldigt användbara kortdiesen och klippte ut figur och stansade ut esset. Ritade de små figurerna som det är på vanliga spelkort. Satte de fram på hatten.  Sen fick jag idén om en duk som de skulle stå på och hittade en lagom stor kartongbit sim jag limmade på 4 svartvitmönstrade papper på för att efterlikna en duk. Klippte ut remsor från den djupröda cardstocken och stämplade tekopp, kaffekopp och muffins  på 4 likadana bitar, satte dem mitt på varje duksida. Klippte  passande bitar av svarta peeloffs i sammet så blev det lite mer dukkänsla tycker jag. Den här bordsdekorationen passar väl på ett kalas eller hur?

Tack för titten och vi ses hör i bloggen om ett par veckor igen.
Pyssla lugnt!/ Benita


Materialförteckning:
Cardstock (finns här)
Pappersblock MRJ Potpourri 4 (finns här)
Card Deco Designer Sheets Classic Edition black (finns här)
Combi clear stamp Tea time (finns här)
Sandy Art 3D Foamies Alfabet and nummers (finns här)
Peel-off inramande bårder velveteen (svart) (finns här)
Adhesive pearls 4mm (finns här)
3D Liner (finns här)
Ranger Distress Mini Inks pad (finns här)
Men Playing cards Dies (finns här)
Mixed Media Art Crayon Blue Ocean Set (finns här)
Mixed Media Art Crayon Essential Set (finns här)23 juli 2017: Bokeh teknik.

Jag satt här hemma och tittade på mina stämpeldynor från Distress ink och funderade lite på hur jag skulle använda den vita Picket fence på ett bra sätt. Eftersom den inte är heltäckande så passar den helt utmärkt till tekniken som jag tänkte visa er idag. Bokeh är en teknik som länge använts inom fotografering men det går utmärkt att använda samma effekt på kort. Man kan säga att man skapar en drömlik bakgrund.
 
Jag gjorde en egen stencil genom att stansa ut 4 st cirklar i ett tunnare plastark. Jag valde lite blandade storlekar, här kan man välja att stansa ut fler cirklar om man vill.Jag tycker att det är smidigast att tejpa fast mitt papper när jag använder mycket vatten, eftersom pappret gärna vill ändra form. Men det gör man precis som man själv vill. Måla med en vattenpenna eller pensel så att hela pappret är fuktigt men inte helt plaskvått.Stämpla dynorna mot en glasskiva eller liknande och fånga upp färgen med penseln. Själva mönstret är inte så viktigt utan sätt färg lite huller om buller. Jag har valt att jobba med tre olika färger, men det går att lägga till eller ta bort precis som man vill. För att snabbtorka använder jag min embossingfön, men det går utmärkt att låta pappret självtorka.När pappret är helt torrt är det dags att använda den vita dynan och stencilen. Placera stencilen på pappret och använd en blender (eller liknande). Flytta runt stencilen så att vissa cirklar täcker varandra och använd lite olika mycket av den vita för att få olika effekt.Resultatet blir en bubblig och lite oskarp känsla som är jättefin som bakgrundspapper på ett kort.Lossa pappret när all stämpelfärg är helt torr och montera det på ett kort.Jag valde att ha min kortbas i en gammalrosa färg och en vit CS bakom mitt egengjorda mönstrade papper med bokeh teknik. Det här kortet höll jag enkelt för att ni ska se hur fint de vita bubblorna blir. En text fick det bli på framsidan och ett par stjärnor.Insidan är vit med två smala remsor som blev över från mitt bokeh-papper.På baksidan satte jag de sista små restbitarna av mitt papper och så min egna stämpel på.
 
Jag hoppas att ni provar på tekniken som jag har visat idag. Ha det så gott! /Anethe

Materialförteckning:
Ranger Distress Inks pad (finns här)
Multi Frame Die Straight round 2 (finns här)
Waterbrush Pen (finns här)
Ranger ink blending tool (finns här)
Embossingfön (finns här)
A5 Clearstamp Set 31pcs Inspirational Sentiments (finns här)
Cardstock (finns här)
Two-sided sticky tape (finns här)22 juli 2017: Olika sätt att använda peel-off stickers på. Det finns många sätt att dekorera med Peel off Stickers, och främst kanske man dekorerar sina kort med dessa. Men jag ska visa 3 andra typer av projekt här idag!En urdiskad glasburk som jag dekorerat med Peel-off stickers och Glitter liner som passar utmärkt att måla på glas med. ( Den behöver några timmar på sig att torka.)

Så blir det en mysig ljuslykta!Man kan göra en superenkel vin-tag på bara några minuter och dekorera med ett band. Här har jag också använt Glitter-liner för att texta!Dekorera ett kuvert, stilfullt och enkelt.

Materialförteckning:
Peel-off balloons and party decorations 7031 (röd/guld glitter) (finns här)
Peel-off daisy borders 7047 (röd/guld glitter) (finns här)
Peel-off alphabet 1252 (guld) (finns här)
​Glitter liner (ruby) (finns här)
Cardstock (finns här)21 juli 2017: Skapa nytt av gamla rester.

​Hej,
Idag visar jag hur du kan använda dina gamla pappersrester för att göra ett nytt mönsterpapper. Ofta upplever jag att man har långa remsor liggande som rester från tidigare skapande. Om man färgsorterar dessa kan man skapa ett nytt mönsterpapper ganska enkelt. Jag valde att använda mina remsor i blå nyanser. Lägg ut dem på ett vanligt kopieringspapper i ett mönster du tycker blir bra. Limma fast dem.För att göra kanterna lite mer diffusa använder jag vit färg på insidan av en embossingfolder innan jag präglat pappret.Så här blev det ”nygamla” pappret redo för nya alster:Jag hade bestämt mig för att detta var hav i ett marint grattiskort. Jag gjorde en vikning för att skapa djup i kortet. Smårester passade även perfekt för att stansa ut bokstäverna som jag hängde på en tråd.Fiskenätets ställning är byggd av grillpinnar. Nätet, solen och ställningen har jag färgat in med distressdynor.
Så här såg hela kortet ut:Materialförteckning:
Embossingfolder (finns här)
Segelbåt (finns här)
Fiskenät (finns här)
​Vass (finns här)
Cirkel (finns här)
Bokstäver (finns här)
Distressdynor (finns här)
Vågor (finns liknande här)20 juli 2017: ATC kort.

Något  jag gör regelbundet så är det ATC kort ( Artist trading card), som man då helt enkelt bytar med. Finns ju olika sorters grupper som man då kan göra det och trevligt att samla på och bli inspirerad, tycker iaf jag .
Denna gång  valde  jag  gorjuss som tema denna gång. Sex stycken som inte är exakt likadana men har samma tema som går igenom pga stämplarna, papprena och dekorationer.
De är ju så gulliga dessa minigorjuss och roliga att måla! Måtten ska vara 3,5 inch x 2,5 inch stora . Så grunden här är svart cardstock. som jag limmade på motiven , klippte runt om figuren .  Sedan valde jag olika mönsterpapper från  serien Santoro tweed och tänkte jag skulle göra lite lager på lager.

Skar ut dem lite mindre än baskortet som är  mörkgrå cardstock, embossade tre av dem och tog lite vad jag tyckte som kunde passa  att dekorera dem. Valde att  ha lite vintage stuk på dem.


Distressade alla sidor som jag sedan inkade med walnut stain och black soot , då jag ville ha det lite mörkare. Papperpaden har ju gulliga pappers  dekorationeri så klippte ut hjärtan och satte på vissa med 3d kuddar.Det gjorde jag även med alla papprena  och motiven så det blir en fin effekt när det kommer upp och så lite glitterlim på det . Så  ett cs i botten sedan två mindre mönsterpapper med 3 d kuddar , lite på sniskan och sedan gorjussflickorna så har vi fina små gulliga Atc kort att ge bort !

Tack för ni tittade in.
Må gott Åsa

Materialförteckning:
Cardstock (finns här)
8 x 8 Paper Pack (32pk) Santoro Tweed (finns här)
Collectable Rubber Stamp Santoro No 20 The Getaway (finns här)
Collectable Rubber Stamp Santoro No 12 On Top Of The World (finns här)
Collectable Rubber Stamp Santoro No 6 I Found My (finns här)
Foam dots 2 mm outer box (finns här)
Ranger Distress Inks pad (finns här)
Ranger glossy accents (finns här)
Embossingfolder (finns liknande här)17 juli 2017: Swing card.

Hej,
Idag testar jag att göra en variant av  "swing card"  dessa finns i olika varianter som man kan hitta lite varstans i tidningar och på nätet.  Papper och stämpel på framsidan kommer från serien Fantastic flowers samt den underbara båten ifrån Nellie Snellen.Materialförteckning:
Pappersblock Fantastic Flowers 6x6 (finns här)
Peel-off corners 1018 (finns här)
Clearstamp Set Fantastic Flowers (finns här)
Nellies Choice Clear stamps Men things Sailing boat (finns här)
Oval die (finns liknande här)14 juli 2017: Födelsedagskort med marint tema.

Sommar, hav, båtar varför inte några delfiner? Delfiner så fina finns idag med på dagens kort. En kortvikning som gör det lätt att kortet kan stå upp och har lite mer 3D känsla. Måtten i cm för skåra ner på kortsidan 4cm, 7.5cm, 13cm and 19.5cm. Jag gjorde i Inch efter bilden nedan.Basen är ett brunt CS i brunt + papper ifrån Country Life och Oud Hollands. Delfinerna stanasde jag ut 2 i varje storlek sattes ihop med 1mm dots så att den undre delen syntes för att få skugg effekt.Pappret med prickar gjorde jag 3 längder och med dubbelhäftande tejp satte fast på basen. Längst ut på högersidan satte jag lite fina peel-off på skrå.

Havsbilden tog jag på lite glossy accent fästes med dubbelsidig tejp mot det gröna CS (Kanterna hade jag först tagit på lite svart ”ChalkEdger”) och därefter sattes allt fast med 2mm foam tejp mot bruna Basen. Ett lite Grattis längst nerDelfinerna klistrades fast så det ser ut att de skall hoppa i havet. Lite svart ”chalkedger”.Stämplade lite gräs, här tog jag på olika färger från dewdrops (Ljusbeige, brunt, ljusgrön o mörkare grönt) tog på Embossing pulver clearinnannfärgen torkade och fönade gräsen glansiga. Ankaret längst ner stansades ut i brunt CS och ett svart cs underst. Bruna ankaret färgades med guldpenna lite här och där.Runt om segelbåten blev det lite Glossy accent runt om, innan den klistrades fast mot det gröna pappret. Båda fick lite svart färg på kanterna med ”ChalkEdger” först. Allt sattes fast mot basen med 2 mm foam tejp.Kortet i sin helhet:

Fiskelycka

Många älskar att fritids fiska antingen det är mete, pimpling, spinnfiske, jiggfiske, Jerkbaitfiske och flugfiske.
(Alla ord kunde inte jag men det kunde Wikipedia  (ler)) Jag bor nära Ätran och här är det många som flugfiskar bla lax. Nu är det dags för ett enkelt fiske kort. Du behöver decopagebilder, cardstock, papper med motiv, linjal, penna, klister och sax (jag har en stansmaskin och använde den men det är inte nödvändigt.)

Killen på kortet ser ut att ha det riktigt härligt. Detta kort går så fort att göra att ni även hinner med att göra honom sällskap (ler). Det är samma vikning som jag har på ”Födelsdagskort med maritimt tema”. Längden är den samma men bredden/höjden är endast 14cm. Nedan på bilden ser ni delarna som jag använt från de olika pappren.Sätt fast delarna enligt bilden. Congratulations på första vikningen med foam tape 2mm. Killen som fiskar på sista fliken med foam tape 2mm. Resterande hade jag två sidig tejp.Kortet när det är färdigt. Hittade en blomma i mina gömmor då jag tyckte det såg lite tomt ut.Kortet när man stängt det:

Materialförteckning:
Cardstock (finns här)
Peel-off öppna bårder (finns här)
Peel-off Hjärtliga Gratulationer 1800 (finns här)
Pappersblock Oud Hollands 6x6 (finns här)
A5 Papper Set Country Life (finns här)
Die Maritime Dolphins (finns här)
Dew drops Inkpads (finns här)
Embossingpulver (finns här)
Stämpeldyna chalk edger (finns här)
Ranger glossy accents (finns här)
Foam tape 2 mm (finns här)
Foam dots 1 mm outer box (finns här)
Two-sided sticky tape (finns här)
Ankare die (finns liknande här)
Stämpel gräsliknande (finns liknande här)
Ram die (finns liknande här)
Ram die oval (finns liknande här)
A4 Decoupage sheet Vintage Men-things (finns här)
6 x 6 Paper Pack (36pk) Mr Smiths Workshop (finns här)

-

13 juli 2017: Tagkort med beskrivning.

Idag ska jag visa er hur man viker ett tagkort. Jag började med att skära till en cardstock i storleken 5,5” * 12”. Därefter punchade jag de båda kortsidorna. Tänk på att måtten på bigningarna kan komma att skilja sig åt beroende på vilken punch ni använder. Dessa mått har jag använt till den punch ni ser på bilden. Jag bigade vid 1 ¾ ”, 4 ¼” och 9”.

Därefter valde jag ut ett mönstrat papper och skar ut tre delar i följande storlekar; 2 ¼” * 5 3/8”,

1 1/8” * 5 3/8” och 2 3/8” * 5 3/8”. Jag inkade kanterna med distress ink pads brushed corduroy. Jag började med att tejpa ihop den mellanstora delen. På undersidan av den lilla delen med punchade kanten sätter jag dubbelhäftande tejp och drar bort skyddspapperet. Sätter ihop delarna och sätter en till bit med mönstrat papper på ovansidan.

Jag sätter dubbelhäftande längst kanterna enligt bilden.Dra bort skyddspapperet från tejpen och fäst ihop delarna. Börja med den sidan som nu är utan punchad kant. Vik sedan ner den punchade delen så att den fästs ihop med resterande delar. Sätt fast den sista mönstrade biten. 

Nu är det dags att dekorera. Jag valde att stansa ut en cirkel och en ram till den som matchar den punchade kanten. På cirkeln skrev jag lycka till med peel off bokstäver. Dekorerade även med några rosor och guldblad. Skar till en bit carstsock i storleken 4 ¼” * 5 ¾”, punchade ena kortsidan och stack in i öppningen på högra sidan.

Jag gjorde ett annat kort med samma vikning men med andra bigade mått. Jag bigade då enligt följande; 2”, 6,5” och 9 ¾”. De mönstrade papperen har följande mått: 5 3/8” * 1 3/8”, 5 3/8” * 1 ¼” och 5 3/8” *3 1/8”. Tagen har samma mått.

Materialförteckning:
Cardstock (finns liknande här)
A5 Papper Set Botanicals (finns här)
Peel-off leaves 111 (guld) (finns här)
Peel-off alphabet 1156 (guld) (finns här)
Ranger Distress Mini Inks pad (brushed corduroy) (finns här)
8 x 8 Paper Pack (32pk) Simply Gorjuss (finns här)
Pappersblommor (finns här)10 juli 2017: Annorlunda bröllopskort.

Nu är det dags för bröllopskort, inte de vanliga färgerna kanske men blev riktigt stilrent i de coola nya svartvita papprena som du kan hitta här. Klippte ut två vita hjärtan och ett svart hjärta ur cardstock. Klippte ner ett hack på det svarta och vek ner så det blev som en kavaj och limmade på den på det ena vita hjärtat. Klippte en remsa svart cardstock och vek den så jag kunde klippa till en fluga och dekorerade med en halvpärla. Dekorerade det vita hjärtat med halvpärlor och rosa 3D-liner. Limmade fast hjärtanen på det blommiga svartvita pappret och sen tog jag fina svarta kantpeel-offs i sammet, blev riktigt lyxigt tycker jag. Dekorerade med hjärtan även de peeloffs. Satte foambokstäver och dekorerade dem med rosa 3D-liner. Pyssla lugnt/ Benita

Materialförteckning:
Cardstock (black och white) (finns här)
Mönstrat papper svart (finns här)
Sandy Art 3D Foamies Alfabet and nummers (finns här)
Peel-off Bröllop 1801 (silver) (finns här)
Peel-off inramande bårder velveteen (svart) (finns här)
3D Liner (rosa) (finns här)
Adhesive pearls 4mm (finns här)8 juli 2017: Skapa med mixed media platta - steg för steg beskrivning.

Jag har haft jättekul när jag provat den nya Mixed Media plattan! 

Och här kommer resultatet:

Först monterade jag Plattan på ett acrylblock, för stadga. I första försöket använde jag mig av Distress Oxide Spiced Marmalade:

Dutta på Oxide på din Mixed Media plattan och spraya med lite vatten, sen med hjälp av acrylklossen tryck plattan ner mot din cardstock. Här har jag använt en annan färg från Oxide, Broken China:

Och här i mitt tredje försök har jag kombinerat 2 färger Distress Ink . Mustard seed och Picked Rasberry:Som ni kan se så blev det väldigt många tryck när jag väl började. Detta var en superkul teknik! Jag lät sen alla trycken lufttorka, (beroende på hur mycket vatten man väljer att använda, så kan man torka med sin embossingfön också!)Jag ville sen utveckla mina kort lite, och tog fram en Mixed Media Stencil och distress inks. Kombinerade 2 distressInks: Peacock feathers och Salty Ocean. Så fick jag till en fin bakgrund till mitt ena kort:På mitt tryck jag gjort med hjälp av min Mixed Media Gelplate, stämplade jag sedan min Lavinia Stamp med svart färg, guld-embossade en måne samt skar ut en bit svart carstock som en ram.

Fäste sedan min bakgrund jag gjort med hjälp av DistressInks och Stencil och la till ytterliga en vit carstock som grund baktill! Nedan följer fler färdiga resultat: 

Framsida och insida. Stämpeln är från Fantastic Flowers clearstamp- set:

Jag hoppas ni får lite inspiration, och en fortsatt fin helg! 

Materialförteckning:
Distress ink pad (Mustard seed, Peacock feathers, Picked Rasberry och Salty Ocean) (finns här)
Distress Oxide (Broken China och Spiced Marmalade) (finns här)
Akrylblock (finns liknande här)
Mixed Media Plate Rectangle (finns här)
Ranger mini ink blending tool 1 round (finns här)
Mixed media lasercut stencils A5 size pattern-3 (finns här)
Clearstamp Set Fantastic Flowers (finns här)
Clear stamps Condolence flowers flower-4 (finns här)
Lavinia stämpel (finns liknande här)
Vattenpensel (finns här)
Cardstock (finns här)
Dubbelhäftande tejp (finns här)
Embossingfön (finns här)
Embossing Ink pad (finns här)
Embossingpulver (finns här)7 juli 2017: Busenkelt!

Hur snabbt kan man göra ett kort från ax till limpa tar jag mig an när Instila gett mig uppdraget att pyssla  på temat "busenkelt". Då tänker jag att det gäller att minimera antalet moment och verktyg. Jag bestämmer mig för att:
1. Jobba direkt på kortbasen
2. Använda enbart Distressdynor som färg element
3. Använda stenciler och siluettstämplar

Jag maskar för ett fyrkantigt område jag vill använda av stencilen och tejpar lite försiktigt med maskeringstejp för att hålla området på plats.


 

Sedan använder jag blenderverktyget och färgar in området som solnedgång och hav.  Sedan stämplar jag med Siluettstämpeln från Nellie Snellen och Textstämpel och mås från YouDo.

Och där är kortet klart. Tog max 20 minuter att göra och då fyllde jag i fågeln lite med distressfärg med en vattenpensel.Måste pröva fler gånger. Hinner med två kort till under kvällen. Härligt att ha ett gäng snabba kort till sommarens olika fester.


 

Hoppas ni fått lite tips till stilrena busenkla kort!

Pyssla lugnt!

// Pyzzlot Karin


Materialförteckning:
Stencil linjer (finns här)
Distressinks olika färger (finns här)
Applikator för distresser, Blending tool (finns här)
Textstämpel och mås (finns här)
Siluettstämpel vass (finns här)
Siluettstämpel flicka (finns här)
Stämplar, grattistexter (finns här)
Siluettstämpel, blomma (finns här)6 juli 2017: Mixed media baby card.

Den här gången har jag gjort lite mixed media i form av ett baby kort. Tog ett A5 cs ljusblå färg och vek så det blev ca 5.5 inch på båda sidor, så blev det som en ficka därbak där man kan sätta en tag och t ex pengar i.

I alla fall så tog jag den mörkblåa art crayon pennan och började måla kanten och sedan den ljusare, blir väldigt fin effekt på detta cardstock då strukturen är lite rutig.Lade på kanin stencilen och strök över struktur pastan, fönade torr. 

Tog den mörkblåa kritan och målade lite här och var, blötade lite med en svamp för att få mer effekt och så lite gul akrylspray som jag duttade här och var med och sedan lite pärleffekt på det.

Nu är den torr och fin och dags för sätta bilden på plats. Valde denna gulliga elefanten från Bella stamp och färglade den.Tog en passande outline frame som ramade in bilden bra och sedan lite halvpärlor på blommorna.Diesade ut en ram till grattis diesen och sedan baby diesen med bakgrund i två olika nyanser.Blomman målade jag lite lätt med distress ink.Avslutade med några halvpärlor här med ... Så då var detta kort klart tilll att skickas iväg.

Må så gott, Åsa

Materialförteckning:
Cardstock (blue) (finns här)
Mixed media stencil baby (finns här)
Strukturpasta (finns här)
Akrylspray (finns liknande här)
Mixed Media Art Crayon (finns här)
Peel-off square frames 1145 (finns här)
Ram die (finns liknande här)
Baby die (finns här)
Halvpärlor (finns här)
Ranger Distress Inks pad (finns här)
Embossingfön (finns här)5 juli 2017: Bebiskort lager-på-lager.

Idag har jag lekt lite med mina dies. Om man precis har skaffat sig en stansmaskin så rekommenderar jag att man köper lite enkla former på sina dies till att börja med. Gärna de klassiska kvadrat, cirkel, rektangel osv.
Jag har idag gjort ett sött babykort med flera olika lager som jag har stansat ut. Kortet är 14,5 cm i kvadrat och har en kaffebrun CS som kortbas, detta ger kortet en lite mer vintage look så om man vill kan man sätta dit spetsar och andra detaljer för att göra kortet ännu mer vintage.Jag stansade ut små söta blommor i färgen champagne och innan jag limmade fast dem böjde jag till bladen lite.En vacker peel-off sticker pryder ena hörnet för att skapa balans på kortet. Alla kanter på kortet är chalkat med en brun distress.Kortet är även dekorerat på insidan, i samma tema som på framsidan.Jag tycker att det är bra med en stor yta där man kan skriva, men eftersom bakgrundspappret var så vackert valde jag att göra en lite mindre skrivyta än mot vad jag brukar.Jag hoppas att ni gillar mitt kort med lager på lager och att ni fått lite inspiration till att göra ett eget.
/Anethe

Materialförteckning:
Cardstock (coffee brown, champagne, off-white, olive green och yellow) (finns här)
A5 Paper Set Little Meow (finns här)
Pappersblock 6x6 Bellas Birthday (finns här)
Pappersblock 6x6 Peach Blossom (finns här)
Pappersblock Spring Time (finns här)
Peel-off corners 1018 (silver) (finns här)
A4 Decoupage sheet Vintage Baby-serie Sweet baby girl (finns här)
Plaque Frame dies (finns här)
Multi Frame Straight Square dies (finns här)
Multi Frame Die Straight round 2 (finns här)
Leabilitie Blossom cut and embossing dies (finns här)
Ranger Distress Mini Ink Kit 3 (finns här)

Drift & produktion:  Wikinggruppen