Inspirationssidan
Här finns de senaste inläggen. Vill du se någon av de äldre inläggen igen så finns de här: instila.blog.se26 juni 2017: 3d-alster - exploding box.

Idag är det min tur att visa alster och ge er lite inspiration. Jag har gjort en exploding box, har använt cardstock i 3 olika färger. Den blå använde jag i ursprungsstorleken 12x12 inch nästa lite mindre 10,5x10,5 inch och den minsta 9x9 inch. Bigade dem så varje bit fick 9 lika stora rutor och vek den och klippte bort de 4  hörnen på alla 3.  Den största biten ska vara ytterst så jag limmar den näst största ovanpå på och den minsta biten ovanpå den. Satte de fina party Peel-offsen på cardstock för att  göra dem stadigare och kunna sätta dem på 3D-kuddar.  Locket skar jag till 20x20 cm. Mätte så jag skulle på mittendelen lite större än boxdelen och bigade runt om och limmade ihop locket. Dekorerade locket med runda peel-offs. Klippte dem och satte ena delen på locksidan och andra på

boxsidan. Peel-offs är så roliga att jobba med och man kan använda dem på så många olika sätt i sitt pysslande.

Hoppas ni blev inspirerade att testa att göra en explodingbox. Ha det så gott så ses vi här snart igen.

Pyssla lugnt!/ Benita

Materialförteckning:
Cardstock (dark blue, aubergine och green) (finns här)
Klisterkuddar (finns här)
Peel-off round frames 1289 (guld) (finns här)
Peel-off balloons and party decorations 7031 (blå/guld glitter) (finns här)
24 juni 2017: Färgglatt kort.

Hej!
Idag visar jag ett färgglatt kort, gjort med distress-Inks. Jag har skurit ut svart cardstock 12.5x12.5, och 2 st vit cardstock 12x12 respektive 8x8. De vita cardstocks har jag ”doppat” i distress-Inks blandat med vatten för att få en fläckig look. Det går bra att använda en stämpelkloss för clearstamps att smeta ut lite distressink på, sen spraya med vatten och sen doppa pappret i blandningen!

Jag har sedan skurit ut min 8x8 carstock i 4 bitar för att bygga ett lager på kortet. I två hörn har jag använt peel-off stickers för dekoration!

Jag har stämplat upp 3 stycken likadana motiv, från clearstamp Set:et- Fantastic Flowers.  Fyllt i med hjälp av vattenpensel och distress-Inks, sedan klippt ut och fäst med dubbelhäftande klisterkuddar. 

Materialförteckning:
Cardstock (black och white) (finns här)
Klisterkuddar (finns här)
Distress inks (finns här)
Clearstamp Set Fantastic Flowers (finns här)
Akrylblock för clearstamp stämpel (finns liknande här)
Two-sided sticky tape (finns här)
Peel-off grid mosaic 1038 (guld) (finns här)
Stämpeldyna (svart) (finns liknande här)23 juni 2017: Grunda med mixed media platta.

Hej,
Idag tänkte jag visa hur man kan använda en mixed media platta för att färglägga och för att göra bakgrunder. Jag började med att använda min fågelstämpel. För att den ska ”lyfta” behöver den lite extra mönster och struktur i färgläggningen. Perfekt jobb för mixed media plattan. 

Jag har färgat in mixed media plattan med Distress inks. Sedan drar man med en roller över så att färgen lägger sig mer jämnt än märkena från dynorna. Sedan pressar jag fågelstämplingen över plattan och färgar på så sätt in fågeln. För att få extra mönster på fjäderdräkten har jag använt dels en mönsterstämpel, dels en stencil m prickar. Sist har jag markerat kanterna, klorna och näbben med akvarellpennor som jag suddat till lite med vatten.Efter att ha gjort rent mixed media plattan färgar jag in den igen med gröna nyanser, rollar runt och lägger sedan en stencil på. Sedan rollar jag ovanpå stencilen. Det gör att stencilen suger upp lite färg och det blir mörkare färg i stencilens hål. Mönster bildas. Tryck pappret mot plattan.Sedan har jag klippt ut fågeln och stansat ut blommor och blad.Här är en annan modell på kort där jag använt plattan som bakgrund och använt samma stencil utanför på pappret så att mönstret fortsätter. Sedan har jag arbetat med siluettestämplar.

Hoppas ni fått lite inspiration till att använda mixed media plattan i kortskapandet!

Pyssla lugnt!
// Pyzzlot Karin

Materialförteckning:
Mixed media platta oval (finns här)
Roller (finns här)
Distress inks (finns här)
Stencil blad (finns här)
Stencil hål (finns liknande här)
Stencil mosaik (finns liknande här)
Fågelstämpel (finns här)
Mönsterstämpel (finns här)
Akvarellpennor (finns här)
Blad dies (finns här)
Små blommor dies (finns här)
Halvpärlor (finns här)
Blomstersiluette stämpel (finns här)
Hörnstämplar (finns här)
Band (finns liknande här och är)22 juni 2017: Napkin Fold Card - bröllop.

Hej.
Dags för en ny teknik , iaf för mej. Har inte gjort denna vikning tidigare men jättekul och inte så bökig att göra. Det gillar jag så även om det är lite klipp och klistra så att säga så ser det ändå ganska rent ut så detta kan ju klassificera sej som ett CAS kort ( clean and simple). Jag gillar engelska beskrivningar så detta är helt och hållet i inch så hoppas det ska funka för er flesta iaf att förstå sej på detta. Men de flesta maskiner och bigarplattor står ju inch så vi kör på det.Börja  med att ta ett cs i 12 x 12 inch  och biga först på 3 inch och sen 9, vänd och gör likadant. Vik linjerna släta med bigpinnen och gärna  både på bak och framsidan.Sedan ska du räkna ut mitten och lättast är det att göra i skärmaskinen, lägg pappret så du får 6 inch, sen tittar du längs linjalen (den som går lodrätt med skäraren), där den står på 6, markerar du. Därefter viker du in hörnen och utgår från att möta mittpunkten , biga kanterna . Gör så med alla fyra hörn. Gå nu tillbaka och vik som det såg ut från början med 3 och 9 inch måtten. Vik på mitten, och vik sedan fram mittenpunkterna på långsidorna till nästa långsidas mitten så de möts.

Ska se ut som en liten fyrkant, biga så kortet blir lätt att vika.Gör likadant på alla fyra hörn, ska se ut som en ”loppa” när det är klart,.Sen tar du och viker upp alla fyra hörn bakåt.. Glömde fotografera detta men det fixar du! Glöm inte bigpinnen, hehe.. Nu när detta är klart brukar jag distressa kanterna , en smaksak men gillar lite kontur så valde ”frayed burlap”.Jag valde sedan mönsterpapper från paperpaden ”Fantastic Flower”Ta fram skärmaskinen igen.  2 st 5 ¼  x 5 ¼. Skär från hörn till hörn så det blir 8st bitar per papper. 1 st mö.papper 5 ½ x 5 ½ , skär likadant fast till 4 större bitar då. Tips, sätt skäret i mitten av pappret så rivs det inte lika lätt.

(Visar här på ett  annat mönsterpapper än det jag använde men som sagt man kan välja fler papper om man vill att dekorera med ).Distressa kanterna igen med samma färg. Limma därefter de, där du vill ha dem. Jag använde inte alla dock, tyckte det blev fint så här denna gång, iaf .Nu dags för mitten papperna , där valde jag ett mönsterpapper till , men man kan ta två st enfärgade t ex. Blir som en kant då och det kan vara fint . Måttet bak är iaf  5 ¾ x 5 ¾  och det ovanpå är då 5 ½ x 5 ½ .Så nu är det pålimmat och valde att sätta på lite peel off i form av silvriga hörn.

Diesade ut en ram i samma grundpapper med två st banner där jag ska skriva initialer och datum senare. Nu till ett ”bellyband” magband, som gör att kortet håller ihop.Skär till 2 inch x 12 inch i samma cs som kortet, biga till lite försiktigt vid 3 och 9 inch. Som du ser så räcker inte ”bandet ”till så då behöver vi gömma öppningen lr förlänga den kan vi också säga.

Jag diesade ut  en passande ram där jag sedan distressade den med och tog lite vatten på pensel på distressen och gjorde en liten skuggning där mitt brudpar ska stå. Den och ringarna och hjärtanen har jag diesat ut i vit cardstock . Fäste brudparet med 3 d kuddar och ringarna har jag tagit lite silverfärg på och limmat på dem under. Som du ser så behövs det mönsterpapper här med och måtten är ca 2, ¾ x 1 ¾. Baksidan 1 ¾ x 5 ¾  inch. Limma på det och sedan går du tillbaks till framsidan och sätt nu 3d kuddar som bilden visar.Så nu är det snart klart. Dekorerade med  det som jag skrev tidigare och lade till lite för extra piff.

Baksidan av bellybandet.Nu är det i stort sett färdigt. Kortet öppet:Stängt med det vackra bandet:Tadaa!!!Detalj.Så då var denna tutorial över för denna gång , hoppas ni gillar kortet och förstår beskrivningen så säger jag, bara kör på och gör era egna napkin cards nu! Hemskt roliga och framförallt  effektfulla  att göra så.

ToodeLoo till nästa gång. Åsa

Materialförteckning:
Cardstock (white och light yellow) (finns här)
Pappersblock Fantastic Flowers 6x6 (finns här)
Die wedding couple Card (finns här)
Foam dots 2 mm outer box (finns här)
Ram dies (finns liknande här)
Craftable Chain dots and hearts (finns här)
Peel-off wedding 802 (finns här)
Peel-off corners 1021 (finns här)
Ranger Distress Inks pad (frayed burlap) (finns här)
Oval die (finns liknande här)21 juni 2017: Babykort med spillbitar.

Har ni precis som jag en hög med spillpapper? Idag tänkte jag visa ett fint sätt att använda några papper ur högen. Jag stansade ut små hexagoner av spillbitar och chalkade kanterna. Sedan tejpade fast dessa på ett vanligt tunt papper och skar till mitt nu mönstrade papper til storlek 14 cm. Jag chalkade även ytterkanterna. Bodyn sitter med 3D-kuddar för att komma ut lite från kortet.Runt kanten på mitt mönstrade papper satte jag en fin peel-off sticker. Eftersom kortet har mycket olika färger så lät jag de små blocken och bodyn vara vita.Kortet har vikningen uppåt, men det kan man ju göra precis som man vill.Insidan på kortet är enkelt dekorerat med enbart två enfärgade papper och peel-off runt kanten.Jag hoppas att ni gillar mitt kort med spillbitar och att ni fått lite inspiration till att göra ett eget.
/Anethe

Materialförteckning:
Cardstock (white, black och old pink) (finns här)
Die hexagon (finns liknande här)
Babybody die (finns här)
Björn die (finns här)
Babyklossar die (finns här)
Foam dots 2 mm outer box (finns här)
Peel-off tunna linjer (finns här)
A5 Paper Set Little Meow (finns här)​
Pappersblock MRJ Potpourri 1 (finns här)19 juni 2017: Stafflikort i dova färger.

Sommaren är på väg så varför inte skicka ett kort för att göra någon glad bara för att man kan. Man behöver ju inte alltid ha en anledning, alla gillar vi väl att få överraskningar i brevlådan. Det blev ett stafflikort i dova färger i serien Fantastic Flowers från Precious Marieke med en liten uppmaning på.Materialförteckning:
Clearstamp Set Fantastic Flowers (finns här)
Pappersblock Fantastic Flowers 6x6 (finns här)
Die Fantastic Flowers Round flowers frame (finns här)
Die Fantastic Flowers Flowers frame (finns här)
Die Fantastic Flowers Butterflies border (finns här)
Cardstock (finns här)
Stämpelfärg (finns här)
Halvpärlor (finns liknande här)​16 juni 2017: Kort till baby shower.

Hur trevligt är det inte att vänner och släktingar träffas innan bebisen är född. En utav de trevligare traditionerna som kommit från USA. Idag vill vissa föräldrar ha reda på vilket kön det blir innan födelsen en del inte. Till dagens Baby Shower har jag gjort två kort. Ett till en pojke och ett till en flicka.  Yes, jag tycker det fortfarande är trevligt att se på kortet vilket kön det är om man vet om det. Nedan blir det blått och ett rosa kort.

Vilka härliga stämplar och så söta i sin enkelhet.Baby shower Kort Bebis pojke

Längst bak ett mörkblått cs, sedan ett beige, ovan ett härligt ljusblått med ankor.Rutat papper där jag stämplade på ”Gratulerar” och ”en pojke!” (fick maska bort några ord). Ett vitt slätt cs stämplade jag fyra barnvagnar där jag använde Nelli Snellensembossing pulver ”baby blue” därefter färgade jag in cs i blått och färglade barnvagnarna. Likadant gjordes med skramlan som klipptes ut. Längst ner ett papper med härliga små tulpaner.. Die Animals African med inte mindre än 4st dies. Använde de 2 största. Den minsta cirkeln satte jag fast på sidan av det rutiga och pappret med barnvagnar. Den största satte jag högst upp på barnvagnarna (som syns på helbilden av kortet).Stämplade bebisen på ett beige papper och använde baby blue embossing pulver. En mörkblå ram som avslutning. Fjärilarna stansade jag ut 4 små och 4 lite större och placerad ut dom på kortet. Fjärilarna finn med i den jätte fina disen Celbrate spring 35.Baby shower Kort Bebis flicka

Skramlan baby pink embossign pulver som jag färglade och stansade ut en cirkel som passade i mitten till den vackra disen Celebrate spring nr 35. Celebrate spring stansades ut i ljusrosa cs därefter sattes jag fast den med skramlan under på ett beige dubbel kort. Även här stansade jag ut några fjärilar och lite halvpärlor i blommorna.Insidan stämplade jag med”Gratulerar” och ” en tjej!” men embossing pulver i guld.Fjärilen är ett set med tre fjärils dies. Bebisen i baby pink embossing pulver där jag lade en fin guld ram om i peel-off och därefter färgade jag in i lite mörkare rosa.Vagnen i guld färgat embossing pulver som färgades rosa. Till sist några små ”fossingar” med embossing pulver baby pink som färgades in i lite mörkare rosa färg med hjälp av en tops.Färdiga kortet i sin helhet:Materialförteckning:
Cardstock (finns här)
EZ-monterade bebis-tema stämplar "Baby" (finns här)
A5 Papper Set Country Life (finns här)
Pappersblock 6x6 Spring-tastic (finns här)
Embossingpulver (finns här)
Embossing Ink pad (finns här)
Heat Tool for Embossing powder and Magic Foam (finns här)
Stämpelfärg (finns här)
Ranger mini ink blending tool 1 round (finns här)
Färgpennor (finns här)
Die Wild Animals African Circle (finns här)
Embossing Die Cut Stencil Celebrate Spring nr 35 (finns här)
Die Fantastic Flowers Butterflies (finns här)
Peel-off round frames 1289 (silver) (finns här)
15 juni 2017: Kort med 3D-effekt.

Jag har gjort ett för mig en ny teknik när det gäller att skapa kort. Nämligen att skapa i 3D, där jag har använt mig av tre lager som sätts ihop. Jag började med att välja en cardstock i lavendel. Därefter skar jag till den storlek jag ville att kortet ska vara, nämligen tre bitar cardstock i storleken 4,5”*6”. Därefter bigade jag på ¼” och på ½” på respektive sidorna.Sedan skar jag ut en rektangel i mitten. Jag valde att skära ½” in från kanterna respektive bigningen.På baksidan av dess bitar tejpade jag fast en bit laminat. Det fungerar lika bra med OH-blad eller acetat eller liknande. Jag har dekorerat dessa laminat sidor med peel-off-stickers som jag har  målat gröna. När jag placerade ut mina stickers började jag under ifrån. Dekorerade en sida i taget. La den andra biten ovanpå och dekorerade och slutligen la jag den sista överst och dekorerade. Detta för att jag skulle se var jag skulle placera min dekorationer. Jag stansade även ut en del detaljer med Lebalities bird and branches dies, samt en dies från Marianne Design. Dessa detaljer färglade jag med distress ink pads. Färgen strök jag på ett akrylblock och den plockade jag upp med min vattenpensel. När detta är gjort är det dags att sätta ihop kortet. Jag börjar med den bakre biten och viker den innersta bigande kanten framåt mot den dekorerade sidan och sedan den andra utåt. Denna sätter jag dubbelhäftande tejp på. Tar den andra delen och viker den åt motsatt håll. Alltså först bakåt i den innersta bigningen och sedan framåt. Dessa bitar sätts sedan ihop och då ska det se ut som bild tre.Tar sedan den bit som ska sitta främst på kortet och viker den innersta bigningen bakåt mot baksidan och sedan den yttre bigningen framåt. Sätter dubbelhäftande tejp på kanten. Denna del ska nu sätta ovanpå de andra två. Alltså kant i kant med del två:s ram.

Fåglarna har jag monterat på varandra med hjälp av 3D-kuddar. De rosa blommorna har jag duttat mot kläderna för att klistret ska avta. Monterade de sedan på varandra med en gul brads. Ville att de skulle vara lite mer 3D-aktiga istället förplatta som de annars är. Avslutade med att placera en peel-off stickers, tack, i nedre hörnet. Så här ser kortet ut när det är färdigt. Det blir riktigt läckert och annorlunda. Detta var en kul vikning som jag garanterat kommer att använda mig av vid fler tillfällen. Materialförteckning kort 1:
Cardstock (lila) (finns liknande här)
Distress ink (old paper, vintage photo, rusty hinge, walnut stain, peeled paint och shabby shutters) (finns här)
Waterbrush Pen (finns här)
Peel-off Tack 1804 (silver) (finns här)
Peel-off leaves 111 (guld) (finns här)
Peel-off blommor och blad av velveteen (finns här)
Leabilitie Birds and Branches cut and embossing dies (finns här)
Ivy corner dies (finns här)
Foam dots 2 mm outer box (finns här)

Jag har även gjort ett layered card som har en annan typ av 3D-effekt. Där jag har skapat ett kort med flera lager på lager. Började med att skära till en vit cardstock till kortstomme. Valde sedan ut ett par mönstrade papper från serien Botanicals. Samtliga mönstrade papper är inkade i kanterna med distress ink, frayed burlap. Det första som går i gul satte jag fast på kortstommen med dubbelhäftande tejp. Det andra mönstrade papperet som går i grönt, monterade jag med 3D-kuddar för att skapa olika nivåer på kortet. Limmade sedan fast en bit spets längst den ena kanten. Lite bubblig så att den i sin tur skapar liv åt kortet.

Valde sedan ytterligare tvåbitar mönstrat papper somjag skar ganska smala, men i två olika bredder. Dessa rev jag kanterna på så att de blev olika långa. Den undre biten är monterad med 3D-kuddar så att den kommer upp i samma höjd som spetsen. Den andra är monterad med dubbelhäftande tejp. Jag stack in några utstansade detaljer under kanten från Crealies på tre ställen. Stansade ut några blommor och färgla med distress ink pads och vattenpensel. Då jag ogillar platta blommor skapade jag nya blommor av flertalet platta. Satte ihop flera stycken på varandra med några pistiller i mitten och avslutade med att blinga till dem med lim och glitter.Stansade ut ett blommotiv med en oval dies, som jag edge scraped kanterna på, inkade och monterade med 3D-kuddar. Monterade slutligen fast blommorna varvat med utstande ivy corners från Marianne Design och peel-off stickers.Materialförteckning kort 2:
Cardstock (vit och mörkgrön) (finns här)
Distress ink (frayed burlap, peeled paint, picked rasberry och crushed olive) (finns här)
Waterbrush Pen (finns här)
A5 Papper Set Botanicals (finns här)
Peel-off leaves 111 (guld) (finns här)
Decorette dies nr 12 Interlocking squares (finns här)
Leabilitie Birds and Branches cut and embossing dies (finns här)
Ivy corner dies (finns här)
Foam dots 2 mm outer box (finns här)
Oval dies (finns liknande här)

Drift & produktion:  Wikinggruppen